23.05.2016

Модальний Аргумент для Існування Бога в Традиції Ансельма

Original: http://wesley.nnu.edu/sermons-essays-books/a-modal-argument-for-the-existence-of-god-in-the-tradition-of-anselm/

Обов’язково Існуюче

ДЖ. Прескот Джонсон

Анотація

У нашому кінцевому світі події, в тому числі людських індивідів, існують умовно. Їх тимчасове існування перебуває в матриці відносин один з одним. Вони визначаються і кваліфіковано цих відносин. І вони з’являються на деякий час, а потім їх місце знає їх більше не буде.

На відміну від безлічі, то обов’язково існувало абсолютно єдине і унікальне. Його самовіддача вічна. Як абсолютна він не підтримує жодних стосунків з будь-якою іншою. Він існує в абстракції. Англійська-американський філософ Альберт Норт Уайтхед називає це “первозданна природа” Бога:

Божа “Первинна природа” абстрагується від його торгівлі з “частковостей”, і, отже, позбавлена цих «нечистих» інтелектуальних роздумів, які повинні включати положення (див частину III). Це Бог в абстракції, наодинці з самим собою. Таким чином, це просто фактор в Бога, недосконалими в actuality.1

Ансельм Кентерберійський (1033-1109) вважав Бога лише в термінах початкової природи Бога. Тут Ансельм провів арістотелівську концепції Бога. Бог не знає і не любить і не дбає про людей. Бог стурбований тільки з самим собою. Він, але “думка про думки.”

На цьому етапі Ансельм зіткнулися з нерозв’язною проблемою, створеної його аристотелевской зору Бога. Бог не відчуває співчуття до нас, але тим не менш, ми відчуваємо почуття жалю:

Але як ти щедрий, і, в той же час, безпристрасний? Бо якщо ти безпристрасний, ти не співчувати; і якщо ти не співчувати, а серце твоє не нещасна від співчуття до нещасних; але це те, щоб бути милосердним. Але якщо ти не милостиві, звідки приходить так велика втіха нещасним? Як же тоді ти співчутливі і не милостиві, Господи, хіба що тому, що ти жалісливим з точки зору нашого досвіду, а не жалісливим з точки зору твого істоти.

Воістину, ти так з точки зору нашого досвіду, але ти не так з точки зору власного твоя. Бо, коли ти бачиш, нам в нашому убозтві, ми відчуваємо ефект співчуття, але ти не відчувати почуття. Тому ти і жалісливим, тому що ти будеш рятувати врятувати нещасну, і визволити тих, хто грішить проти тебе; а не жалісливим, тому що ти не залежить від співчуття до wretchedness.2

Це скрутне становище не може бути вирішена, якщо вся природі Бога є його первозданна природа. Труднощі Ансельма буде як і раніше залишаються.

Відносність

У Бога є процес, за допомогою якого Актуальності світу осягаються в первісній природі Бога. Є дві фази процесу: 1) Актуальності світу представлені в божественну природу, і 2) це не тягне за собою відступ від початкової природи Бога. Це уявлення становить подальшу природу Бога. У зв’язку з цим, Вітехед говорить:

Сама істина є не що інше, ніж як композитні єства органічних реальностей світу отримати адекватне уявлення в божественну природу. Такі уявлення становлять “послідовну природу” Бога, який розвивається в зв’язку з економікою, що розвивається світу без відступу від вічного завершення своєї початкової концептуальної природи. Таким чином, «онтологічний принцип» зберігається – так як не може бути детермінованим правда, співвідносячи неупередженого частковий досвід багатьох реальностей, за винятком однієї реальності, до якої він може бути переданий. Реакція тимчасового світу на природі Бога. , , є. , , ‘, Як наслідок, характер God.’3

Пізніше в роботі, Уайтхед підсилює цю думку:

‘Слідство природи’ Бога є фізична схоплювання Богом розвивається Всесвіту. Ця первозданна природа спрямовує такі перспективи об’єктивізації, що кожен роман актуальність в тимчасовому світі вносить свій внесок такі елементи, як він може, щоб звільнити від стримуючих факторів інтенсивності реалізацію в Бога через discordance.4

Таким чином, Бог не є самодостатнім статичний Абсолют. Він є “живий Бог”. Він приймає події світового процесу в його власному житті. А це означає, що Бог, в той час як все-таки Початкове, зазнає змін. Він розвивається в товариських стосунках з його мінливому світі.

Тепер, ті з нас, хто за традицією розглядали Бога як завершення може мати деякі труднощі, вважаючи, що Бог змінює. Але ось мову Біблії корисно. Притча Ісуса про загублену вівцю підтримує думку тут просунутим. Власник загублену вівцю називає своїх друзів, щоб разом радіти в поверненні заблукалих овець. Ісус каже: “. , , Точно так же радості буде на небесах за одного грішника, що кається. , , “5.

Тепер, якщо є радість на небі, це означає, що щось змінилося в небі.

Новий елемент, тобто радість, має, в зв’язку з цим, наприклад, замінити печаль. Якщо не буде розвитку і зміни в досвіді Бога, він не може бути нашим “побратим-страждалець».

O! він дає нам свою радість,

Це наше горе, він може знищити;

До наше горе побіг і пішов

Він нагороджує сидіти нами і moan.6

Чарльз Хартшорн пише:

Проблема вирішується, якщо загальний добробут людей (як в даний момент), як в цілому, ефективно користуються одній темі в одному задовільний результат. Такий суб’єкт не може бути менше, ніж божественне. Але божественне покладається як одержувача або одержувача створених значень. Наданий цю точку зору, кінцевою метою людини може бути, нарешті, розумно вказано. Старі фрази можуть бути використані, але з новим єдністю сенсу. Мета полягає в тому, щоб служити і прославляти Бога, тобто, в буквальному сенсі, щоб внести свій внесок деяку цінність для божественного життя, яку вона в іншому випадку не було б. , , , Але всі ці цінності, в тому числі і радість служіння їм, буде розглядатися як сприяючий одному з досягнень, збагачення божественного life.7

Серен К’єркегор висловив сентенцію :. “. Чистота серця повинна буде одну річ” Тут ми можемо сказати, в відповідно до цього обговорення, що “One Thing” є збагачення божественного життя “Служіння Богові, нарешті, означає, потім, збагачення його життя, сприяючи цінності цьому житті.

Вічно кажучи, є тільки один засіб, і є тільки один кінець: засіб і кінець в точності те ж саме. Існує тільки один кінець: справжній хороший; і тільки один засіб: це, щоб бути готовим використовувати тільки ті кошти, які дійсно гарні – але справжній Good саме end.8

Тут ми повинні розглянути задачу про кінцеву долю цінностей. Не всі значення можуть бути збережені:

Послідовна природа Бога є його судження про світ. Він рятує світ, як він переходить в безпосередності свого власного життя. Це судження про ніжність, який нічого не втрачає, які можуть бути збережені. Крім того, рішення про мудрість, яка використовує те, що в тимчасовому світі є лише wreckage.9

Виявляється, те, що деякі із значень, досягнутих особами, які не можуть бути збережені і збережені. Чому це так? Деякі значення, в той час як значна окремо, незадовільний узгодити з органічним характером вартісної структури, і, таким чином, з цієї причини не можуть бути збережені. Значення не можуть бути зібрані в божественному житті, якщо у них немає необхідного характеру гармонії.

Прагматизм

Природа Бога включає в себе не тільки абстракції і теорії відносності. Існує також його superjective характер. Уайтхед визначає цю природу:

‘Superjective’ природа Бога є характер прагматичної цінності його конкретного задоволення кваліфікації трансцендентного творчості в різних тимчасовому instances.10

З точки зору того, що може бути простіше для розуміння, це твердження означає, що природа Бога стає визначається якістю тих цінностей, які, в нашій роботі для слави Божої, увійти, з допомогою наших зусиль, в його природі. З нашої точки зору, ми є агентами в конституції божественної природи. Дуже важливо, щоб ми усвідомити всю важливість цього процесу. Коли ми виконуємо нашу духовну роботу, ми не тільки виконати волю Божу; значніше, ми робимо внесок у гармонію задоволень в житті Бога.

Те, що ми, таким чином, внести свій вклад в богів власної природи надає ще більшого значення для нашого життя і діяльності.

На закінчення цього уривка:

Для досконалої дійсності проходить назад в скроневої світ, і кваліфікує цей світ таким чином, щоб кожна тимчасова дійсність включає його в якості безпосереднього факту відповідного досвіду. Бо Царство Небесне з нами сьогодні. Дія четвертої фази є любов Бога до світу. Це особливо для конкретних випадків. Що робиться в світі перетворюється в реальність на небі, а реальність на небі проходить назад в світ. Унаслідок цього взаємного відносини, любов в світі переходить в любов на небі, і повені назад в світ. У цьому сенсі Бог є великий компаньйон – хлопчина-страждалець, хто розуміє.

Ми знаходимо тут остаточне застосування доктрини об’єктивного безсмертя. Протягом гинуть раз в житті кожного тимчасового Істота, внутрішнім джерелом неприязні або освіження, суддя, що випливають із самої природи речей, Спасителя чи богині пустощів, є трансформація самої, вічне в Бутті Бога , Таким чином, наполегливе тяга виправдано – наполегливий тягу, що цедру для існування бути заспокоєні всюдисущого, нев’янучої значення для наших негайних дій, які гинуть, але ще живуть за evermore.11

1Alford Норт Уайтхед, Процес і реальність, (Нью-Йорк, 1929), стор. 50.

2ст. Ансельм, Proslogium, тр. Сідні Нортон Дін (La Salle, IL, 1951), стор. 13-14.

3Whitehead, там же., Стор. 18-19.

4Ibid., Стор. 134-35.

5Matt. 15: 7.

6William Блейк, в Пісні невинності.

7Charles Хартшорн, Божественна теорія відносності (New Haven: Yale University Press, 1948), стор. 133.

8Søren К’єркегор, чистота серця, тр. Дуглас В. Стир (Нью-Йорк: Харпер & Brothers), стор. 202.

9Whitehead, Ibid., Р. 525.

10Ibid., Р. 135.

11Ibid., Р. 533.

About The Author

admin

Comments are closed.